INSPIRACIJA

VUCH svetuje: Kako izbrati ročno prtljago za letalo

20.05.2024 UREDNIŠTVO
Avtor članka

Dvakrat meri, enkrat reži ni izjema pri tej temi. Nihče izmed nas ne želi plačevati visokih kazni zaradi prekoračitve omejitev ročne prtljage. Kakšne pa so te omejitve?

Skoraj vsak od nas potuje z ročno prtljago. Naj gre za crossbody torbico ali nahrbtnik, vedno se splača razmisliti o dovoljenih merah. Vsak prevoznik ima svoje določene omejitve, ki jih potniki ne smejo prekoračiti, sicer jih čaka kazen.

Veliki potovalni nahrbtniki

Tudi nekaj cm igra vlogo

Nočeš vleči kovčka, zato se odločiš potovati samo z velikim nahrbtnikom na hrbtu? Tukaj najdeš seznam najpogosteje iskanih družb in njihovih dimenzij:

  • Ryanair – 40 × 25 × 20 cm
  • ČSA / Smart Wings – 55 × 45 × 25 cm
  • Lufthansa – 55 × 40 × 23 cm + osebna torba
  • Air France / KLM – 55 × 35 × 25 cm + osebna torba

S Smart Wings lahko leti tudi naš največji nahrbtnik Elion, ki bogato izpolnjuje dimenzije. Lufthansa in Air France ponujata prostor za Siriusa. Pri Ryanair pa je treba računati z manjšim prostorom, tako da ti lahko družbo dela na primer Noel.

Nekatere družbe ponujajo možnost imeti poleg ročne prtljage tudi t.i. osebno torbo. Tukaj se dimenzija giblje okoli 35 × 20 × 20 cm. Torej je idealna izbira na primer torbica Fossy Mini.

Z nahrbtnikom (ne le) na hrbtu

Ni nad tem, da imaš vse pod kontrolo. In to dobesedno. Tak nahrbtnik kot Livine ima na hrbtu posebno gumo, ki jo samo natakneš na ročaj kovčka in greš. In to ni edini. Tukaj si lahko ogledaš vse nahrbtnike, ki imajo to priročno funkcijo.

Kakor koli se odločiš, vedno pomisli, da je manj včasih več. Nahrbtniki niso napihljivi, zato je dobro upoštevati tudi te dovoljene dimenzije. Srečno potovanje!

Kopiraj povezavo

Priporočeni članki

How to choose a travel bag: Go on trip and air out your Vuchka How to choose a travel bag: Go on trip and air out your Vuchka
Back to semester or what you can't do without during your studies Back to semester or what you can't do without during your studies
New collection: Wedding handbags on the Vuch scene New collection: Wedding handbags on the Vuch scene


Izberite svojo državo